Вашият Кредит Помощник

Фирмени Кредити – Същност, Видове Условия.

За да получите фирмен кредит трябва да сте регистрирано юридическо лице, както и да отговаряте на определени условия, по-голяма част от които ще разясним в тази статия. Фирмените кредити биват два типа: кредит за малкия и среден бизнес и корпоративен кредит. Като всяка банка в рекламните си кампании понякога сменя наименованията.

За какъв вид кредит може да кандидатства вашата фирма зависи от годишния и оборот, повечето банки са определили праг от 1 – 2 милиона лева годишен оборот, ако вашата фирма го надвишава, тя не спада към малкия и среден бизнес и може да кандидатствате за корпоративен кредит, а когато става въпрос за повече пари, вие сте в състояние да преговаряте за условията по кредита.

Видове фирмени кредити

Независимо дали фирмата ви спада към малкия и среден бизнес или не, кредитът който ще получите може да бъде:

Кредит за оборотни средстваbusiness кредитът е предназначен за текущите разходи на фирмата ви. Може да бъде с или без обезпечение, в зависимост от сумата която ще ви трябва. Ако се нуждаете от финансова инжекция по малка от 50 000 лева повечето банки ще ви отпуснат кредит без обезпечение.
Ако се нуждаете от повече средства, в зависимост от обезпечението което предоставите на банката ще се определи вашия кредит. За обезпечение може да послужат активи на фирмата, стоки, съоръжения както и недвижимо имущество собственост на фирмата или на друго юридическо или физическо лице.

Инвестиционен кредит – Цели финансиране на вашата фирма с цел придобиване на активи, независимо дали те са материални или не. Инвестиционните кредити се характеризират с по-малка лихва и по-кратък срок за погасяване

Условията за фирмените кредити се определят индивидуално от всяка банка, от състоянието на фирмата ви, както и финансовата ситуация в страната и света.

Полезни връзки:

Кредитиране на корпоративни клиенти от банка ДСК

Фирмени Кредити от банка ОББ

Контакти | Общи Условия

Приятели
Форекс Пазари